La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea s-au făcut primele probe pentru furnizarea agentului termic şi potrivit conducerii, în secţiile de neonatologie, pediatrie, precum şi în saloanele persoanelor cu nevoi speciale, au fost puse de marţi în funcţiune calorifere electrice pentru protejarea celor internaţi.
"În timpul probelor efectuate la sistemul de furnizare a căldurii din spital au mai fost găsite calorifere care nu funcţionează, dar până la finele acestei zile, vor fi rezolvate, pentru a putea încălzi saloanele spitalului. Nu putem merge în continuare pe calorifere electrice pentru că sistemul este suprasolicitat, iar factura poate deveni prea mare", a declarat pentru Agerpres directorul SJU, Iosif Roşca.
Şi în centrele de asistenţă socială aflate în subordinea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) din subordinea Consiliului Judeţean s-a început furnizarea agentului termic.
"Deocamdată avem asigurate fondurile pentru căldura furnizată în cele aproape 26 de clădiri ale celor 18 centre de asistenţă socială din judeţ, dar dacă previziunile meteorologilor se vor adeveri, nu ştiu în ce măsură vom face faţă", a declarat directorul DGASPC, Gabriel Marinov.
Pe de altă parte, în centrele sociale aflate în subordinea Direcţiei pentru Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, centralele termice proprii nu au fost puse în funcţiune, fiindcă, potrivit directoarei Ştefana Zibileanu, în cele două imobile nu este foarte rece.
De asemenea, potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, nicio unitate de învăţământ din judeţ nu a sesizat situaţii deosebite, ca de exemplu întreruperea cursurilor din cauza frigului din clase.
Conducerea societăţii Energoterm SA, principalul furnizor de energie termică din municipiul Tulcea, a afirmat că până în prezent nicio asociaţie de proprietari din oraş nu a depus cerere pentru a beneficia de căldură.
"Din datele pe care le avem, săptămâna viitoare, la Tulcea, se vor înregistra temperaturi de 18 grade Celsius", a menţionat directorul societăţii Energoterm SA, Liviu Bîscă.
Conform hotărârii de Guvern nr 425/1994, fostele regii locale pot începe furnizarea agentului termic dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, sunt temperaturii medii sub 10 grade Celsius.
Sursa: AGERPRES