Noutati

Raport: Aproape un sfert dintre unitățile medicale nu au o stare igienico-sanitară bună

on . . Accesări: 9718

 

 

 

Potrivit unui raport prezentat de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu și realizat în urma controalelor interjudețene și intrajudețene din lunile ianuarie și martie, în 23% din unitățile medicale nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare, informează AGERPRES.

Același raport, făcut public marți de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, arată că nu se asigură suprafața minimă pe pat.

Saloanele sunt subdimensionate și supraaglomerate în 35% din cazuri și în 30% din unități nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, acestea având și un grad de uzură ridicat.

Datele prezentate de ministru arată că în 53% din cazuri nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare în blocurile alimentare și 18% nu asigură evacuarea apei reziduale. Studiul dezvăluie faptul că spitalele nu dețin stații de dezinfecție locală.

În 74 de unități spitalicești la nivel național nu se respectă etapele sterilizării, iar gestionarea deșeurilor rezultate în urma tratamentelor a fost necorespunzătoare în cazul a 215 unități inspectate.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!