Lista medicamentelor compensate si gratuite

Avem o noua lista de Medicamente Compensate dar in care vor aparea schimbari incepand cu 1 iulie 2013

on .

Conform Casei Nationale de Asigurari de Sanatate aceasta este lista Medicamentelor Gratuite si Compensate pe anul 2013. De aceste medicamente beneficiaza asiguratii in tratamentul ambulatoriu, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate incepand cu data de 01.01.2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ordin 1308 din 30.10.2006

on .

Pentru modificarea si completarea Ordinului Ministrului Sanatatii nr.621/30.05.2006, pentru ajustarea preturilor la medicamente pe baza Catalogului National al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata în România

Refuzul eliberării antidiabeticelor orale gratuite pe motivul epuizării plafoanelor este ilegal

on .

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii Publice a efectuat sâmbătă, 21 octombrie a.c. un control în câteva din farmaciile oraşului Tg. Mureş pentru a vedea cum sunt puse în aplicare prevederile noului Ordin privind derularea programului de diabet. S-a constatat că anumite prevederi au fost transmise în mod eronat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Noua listă a medicamentelor compensate

on .

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a prelungit dezbaterea publică a proiectului pentru o nouă listă de medicamente compensate. Asta după ce vineri Comisia Naţională de Transparenţă aprobase noile liste de medicamente.

Ordin 352 din 10.08.2006

on .

Avand in vedere H.G. nr. 706/2006 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate si pentru aprobarea listei cuprinzand denumirile comune Internationale ale medicamentelor

Anexa 3

on .

Lista cuprinzând medicamentele (denumirile comerciale) prescrise pentru tratamentul afecţiunilor persoanelor prevăzute în Legea Nr. 95/2006 art. 213 alin. (1) lit. a) si f) si Ordinul MSF 678/12.06.2006. Denumirile comerciale pentru OTC-uri precum şi preţurile de decontare stabilite de Ministerul Sănătăţii.

Click aici pentru descărcarea Anexei 3.

Anexa 2B

on .

Lista cuprinzând medicamentele (denumiri comerciale) prescrise pentru tratamentul afecţiunilor perosanelor prevăzute în legea Nr. 95/2006 art. 213 alin. (1) lit. a) şi femeile gravide şi lăuze. Denumirile comerciale pentru celelelalte medicamente ale căror DCI-uri nu sunt

Sublista C

on .

Lista medicamentelor (denumirilor comerciale) corespunzătoare denumirilor comune de care beneficiază asiguraţii, în ambulatoriu, fără contribuţie personală la preţul de referinţă conform HG nr. 706/2006. Actualizată la data de 30 aprilie 2006. Medicamente cu nivel de compensare 100% din preţul de referinţă.

Sublista B

on .

Lista medicamentelor (denumirilor comerciale) corespunzătoare denumirilor comune de care beneficiază asiguraţii, în ambulatoriu, cu contribuţie personală. Actualizată la data de 30 aprilie 2006, conform HG nr. 706/2006. Medicamente cu nivel de compensare 50% din preţul de referinţă.

Sublista A

on .

Lista medicamentelor (denumirilor comerciale) corespunzătoare denumirilor comune de care beneficiază asiguraţii, în ambulatoriu, cu contribuţie personală. Actualizată la data de 30 aprilie 2006, conform HG nr. 706/2006. Medicamente cu nivel de compensare 90% din preţul de referinţă.

Click aici pentru descărcarea sublistei A.

Anexa 2A

on .

Lista medicamentelor (denumirilor comerciale) prescrise pentru tratamentul afecţiunilor persoanelor prevăzute în legea NR. 95/2006 ART 213 alin.(1) lit. a) şi femeile gravide şi lăuze. Denumirile comerciale pentru celelate medicamente ale căror DCI-uri sunt

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!