O mamă din Germania a creat un site pentru vânzarea şi cumpărarea laptelui matern

on . . Accesări: 3997

 

 

 

Tanja Muller, mamă a doi copii, din Germania, a creat un site pentru vânzarea şi cumpărarea laptelui matern, ceea ce a dus la crearea a două tabere, susţinătorii beneficiilor acestei iniţiative şi persoane din sectorul sănătăţii care avertizează în legătură cu posibilele riscuri.

'Uneori, unele mame au mult lapte iar altele au foarte puţin', explica recent Tanja, în vârstă de 37 de ani, pentru ziarul german 'Süddeutsche Zeitung'.

Ea a decis să deschidă la sfârşitul lunii ianuarie site-ul 'Muttermilch Borse', unde femeile care doresc să ofere lapte matern publică anunţuri, specificând totodată bolile de care suferă, consumul de cafea, alcool sau droguri. În câteva săptămâni, peste 50 de mame şi-au prezentat oferta, preţul mediu fiind de circa 5 euro pentru 100 mililitri.

În Germania există bănci de lapte matern în cadrul sistemului de sănătate, însă laptele este disponibil numai pentru bebeluşii prematuri grav bolnavi.

Promotorii acestei iniţiative, care există deja în SUA şi Canada, subliniază importanţa aportului de vitamine. 'Laptele matern este cel mai bun pentru copii', a spus Tanja Muller.

medicii şi experţii au avertizat în legătură cu riscurile acestei practici deoarece informaţia pe care o oferă femeile în anunţurile respective nu este verificată.

Donatoarele pot lua medicamente sau droguri, pot avea boli infecţioase şi 'nicio mamă nu poate controla dacă laptele matern donat este inofensiv', a apreciat preşedintele unei asociaţii medicale, Wolfram Hartmann, într-o declaraţie pentru site-ul 'Grunderszene'

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!