Anglia dezvoltă o "periculoasă" dependenţă de alcool

on . . Accesări: 4155

Anglia dezvoltă o "periculoasă" dependenţă de alcool, beţiile tradiţionale de la sfârşitul săptămânii extinzându-se şi la femei şi în nordul ţării, potrivit unor studii publicate vineri, relatează AFP. Circa 18,2% dintre adulţi beau o dată sau de două ori pe săptămână dublul cantităţii maxime de alcool recomandate pe zi, afirmă un studiu al Universităţii John Moores din Liverpool şi al Observatorului de sănătate publică din Nord-Vest. Acest procent este extrem de ridicat în nordul ţării, la Newcastle, Liverpool şi Durham, unde 27% dintre adulţi se prezintă ca mari consumatori de alcool ("binge drinkers") şi unde spitalizările pentru alcoolism depăşesc cu 70% media naţională.
 "Nu mai suntem o naţiune care ştie să aprecieze un păhărel, ci, din ce în ce mai mult, o ţară care dezvoltă o periculoasă dependenţă de alcool", a comentat Mark Bellis, de la Universitatea John Moores.
 Potrivit unui alt studiu, realizat de revista Prima pe un eşantion de 1.000 de cititoare, 25% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani beau până la beţie în week-end pentru "a lupta împotriva stresului", în timp ce adolescentele şi tinerele de 20-30 de ani consumă alcool pentru "a câştiga încredere".
 Cantitatea săptămânală de alcool consumată în medie de britanici s-a dublat între anii 1990 şi 2000, pentru a rămâne stabilă de cinci ani, a indicat la sfârşitul lunii iunie un studiu al Centrului de informare pentru sănătate, un organism public cu sediul la Londra. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!