Noutati

Exersarea musculaturii prelungește durata de viață (studiu)

on . . Accesări: 9525

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani și publicat în revista 'Preventive Medicine', exersarea musculaturii de două ori pe săptămână poate contribui la reducerea semnificativă a incidenței multor boli și la prelungirea duratei de viață, informează AGERPRES.

Studiul s-a bazat pe datele culese între anii 1997-2001 de National Health Interview Survey (NHIS) de la 30.000 de adulți cu vârsta de cel puțin 65 de ani din fiecare stat component al SUA.

Studii anterioare au demonstrat beneficiile activității fizice în general pentru persoanele în vârstă, dar până acum nu fuseseră colectate date în legătură cu beneficiile exercițiilor de bodybuilding (culturism).

Oamenii de știință au urmărit acest grup de studiu timp de 15 ani și au analizat certificate de deces pentru a determina cauza morții. Potrivit observațiilor din acest studiu, persoanele care au practicat exerciții pentru dezvoltarea musculaturii de două ori pe săptămână au fost mai puțin expuse la atacuri cardiace fatale (—41%), la cancere letale (—19%) și la boli mortale în sens mai larg (46%), în comparație cu persoanele care nu practică acest sport.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!