Noutati

SNMF: Scăderea acoperirii vaccinale poate fi responsabilă de reapariția unor boli infecțioase

on . . Accesări: 8135

 

 

 

 

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) a atenționat cu ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării că scăderea acoperirii vaccinale în România poate fi responsabilă de reapariția unor boli infecțioase și de creșterea numărului de decese prin boli ce pot fi prevenite prin vaccinare, informează AGERPRES.

Scăderea acoperirii vaccinale în România poate fi responsabilă de reapariția unor boli infecțioase, precum și de creșterea numărului de decese prin boli prevenibile prin vaccinare, atenționează Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării.

 

SNMF subliniază că vaccinarea salvează anual de la moarte între două și trei milioane de vieți.

"În acest context și în acest an SNMF se alătură OMS în calitate de partener pentru a marca, în perioada 24 — 30 aprilie, "Săptămâna Europeană a Vaccinării". Acțiunile din România nu sunt izolate, ele se desfășoară în toate statele europene, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății. (...) Și în acest an organizăm simpozioane, dezbateri, atât cu colegii și pacienții, precum și în mediul online", precizează medicii de familie, într-un comunicat remis luni presei.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!