Noutati

Cluj: Consiliul Judeţean propune achiziţionarea unui tomograf în valoare de aproape un milion de lei

on . . Accesări: 2105

 

 

 

Un nou computer tomograf urmează să intre în dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Boli Infecţioase, aparatură medicală ce costă aproximativ un milion de lei, sumă alocată de către conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. 

Această suma se adaugă avansului de 100 de mii de lei deja alocat de CJ Cluj în cursul anului trecut pentru achiziţionarea acestui aparat medical care este de o importanţă vitală pentru activitatea spitalului.

 

"Consiliul Judeţean Cluj a decis să continue şi în acest an programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură medicală de ultimă generaţie, noul computer tomograf al Spitalului de Boli Infecţioase, al cărui cost total depăşeşte un milion de lei noi, reprezentând o dovadă certă a priorităţii acestei politici în rândul investiţiilor administraţiei judeţene. Sănătatea reprezintă bunul cel mai de preţ al omului iar pentru acest deziderat trebuie să depunem tot efortul necesar astfel încât pacienţii spitalelor clujene să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, de urgenţă sau în ambulatoriu, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte (n. red - în luna mai 2014 preşedintele Horea Uioreanu a fost arestat sub acuzaţia de corupţie şi ulterior a demisionat din funcţie). 

Noul computer tomograf care va intra în dotarea Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase va genera multiple beneficii, contribuind la scurtarea semnificativă a duratei de scanare a pacientului precum şi o vizualizare mai bună a anumite tipuri de leziuni. De asemenea, costurile pentru investigaţiile standard vor fi mult mai mici comparativ cu examinarea tip RMN. Astfel, un procent semnificativ, de peste 10% dintre pacienţii acestui spital, vor putea beneficia de servicii medicale de înaltă performanţă. 

"Ne bucură faptul că am reuşit să asigurăm o uşoară creştere, comparativ cu anul trecut, a sumelor alocate din bugetul Consiliului Judeţean pentru finanţarea activităţii spitalelor clujene. În contextul în care preocuparea pentru pacient şi pentru actul medical are o importanţă aparte în activitatea forului administrativ judeţean, acest nou tomograf va contribui în mod direct la diagnosticarea într-un timp mult mai scurt a diverselor tipuri de afecţiuni, permiţând astfel o intervenţie mult mai rapidă a medicilor şi contribuind la salvarea de vieţi omeneşti. În ceea ce mă priveşte, voi sprijini continuarea şi chiar intensificarea acestor investiţii în aparatură medicală de ultimă generaţie, sumele necesare urmând a fi cuprinse atât în rectificările bugetare pe care le vom opera cât şi în bugetele anuale ale unităţilor medicale de sub autoritatea Consiliului Judeţean', a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj responsabil de coordonarea activităţii spitalului de Boli Infecţioase, Horaţiu Cătărig.

Importanta acestei investiţii este cu atât mai mare cu cât Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, având o structură cu peste 20 de specialităţi clinice, se adresează tuturor categoriilor de pacienţi şi, în special, celor cu venituri reduse. În ultimii 5 ani acestei unităţi medicale i s-au adresat zilnic între 900 şi 1.000 de persoane.

Alocarea sumelor necesare, respectiv 968 de mii de lei, pentru achiziţionarea computerului tomograf, face subiectul unui proiect pe care consilierii judeţeni îl vor discuta în şedinţa de joi, 12 februarie.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!