Informare de la Ministerul Sanatatii privind situația imunoglobulinei

on . . Accesări: 4188

Ministerul Sanatatii a publicat pe pagina sa ( http://www.ms.ro/2018/05/02/informare-privind-situatia-imunoglobulinei/) situatia la zi a aprovizionarii cu imunoglobuline. Sursa foto: www.realitatea.net 

Ne amintim faptul ca in luna martie România a cerut oficial ajutorul tarilor din UE şi NATO pentru a rezolva criza de imunoglobulina, ministrul Sanatatii Sorina Pintea anuntand ca activeaza aceasta procedura. Demersurile pentru achiziţionarea imunoglobulinei  au fost realizate de catre Compania Naţionala „UNIFARM” SA, de la inceputul anului și pana prezent fiind aduse în Romania un numar de 14 563 fiole de imunoglobulina.

“Avem în acest moment 5 tipuri de imunoglobulină disponibile pentru tratarea pacienților noștri pentru toate tipurile de imunodeficiență - primară, secundară, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piața românească în urma măsurilor luate de  Guvernul României”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătății, conform informatiilor publicate pe site.

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!