Turmericul si piperul negru aliati impotriva durerilor articulare

on . . Accesări: 7791

Va spunem un mare secret: Turmericul fara Piper are efecte foarte limitate

Este deja cunoscut faptul ca turmericul este un extraordinar remediu impotriva durerilor articulare prin efectul sau puternic antiinflamator si calmant. Aceasta se datoreaza faptului ca inhiba anumite enzime si substante proinflamatoare din corp.

 

Beneficiile oricărui aliment sau planta medicinala se bazează pe pricipiile active pe care le contin. Turmericul are ca ingredient activ curcumina, dar aceasta nu este eficienta fara ajutorul piperinei care este ingredientul activ din piperul negru. 

 

Studiile arata ca piperul negru îmbunătățește enorm biodisponibilitatea turmericului.

 

 Cea mai mare parte a curcuminei din turmeric ingerate devine metabolizată înainte ca aceasta să se poată absorbi. Piperina din piperul negru se spune că ajută curcumina să devină mai biodisponibilă.

Un studiu a constatat că atunci când au fost ingerate și 2 g de curcumină, nivelurile serice ale acesteia au fost foarte scăzute. Cu toate acestea, când au fost adăugate 20 mg piperină la curcumină, biodisponibilitatea a crescut cu 2000%. Biodisponibilitatea, nivelurile serice și nivelurile de absorbție a curcuminei s-au îmbunătățit dramatic.

Astfel, daca luati turmeric, majoritatea nu este folosita decat daca este completata de potentiatori cum ar fi piperul negru. Studiile arata ca raportul de turmeric:piper negru ar trebui sa fie de 16:1, adica la o parte de piper se pun 16 parti de turmeric.

Retete impotriva durerilor articulare

  1. Puteti realiza un ceai din acest amestec. Se fierbe o lingura de amestec in 250 ml apa timp de 10-15 minute. Se bea cald.
  2. Alifie din 1 lingura amestec cu ulei de cocos sau ulei de masline pana se face o pasta. Aplicati pasta pe incheietura si bandajati. Lasati peste noapte sau minim 5 ore.
  3. Lapte de turmeric: 1 lingura de amestec intr-o cana de lapte fierbinte. Beti seara inainte de culcare. In plus aplicati si alifia de mai sus.

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!