Noutati

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este nefuncțional

on . . Accesări: 5839

Celebrul sistem informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este din nou nefunctional, informeaza pe siteul propriu printr-un comunicat de presa Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF). Aceasta nu este o noutate atata timp cat fiecare pacient s-a confruntat cu timpi de asteptare la medicul de familie pentru a-si primi reteta in urma consultatiei.

"Data trecuta cand s-a intamplat ni s-a spus ca unele componente ale sistemului si-au depasit durata de viata. Acum probabil ca altele.", spun pacientii.

"Acest fapt generează întârzieri în fluxul consultațiilor medicilor de familie din toată țara și imposibilitatea acordării documentelor necesare pacienților. Precizăm că pentru disfuncţionalităţile generate de nefuncţionarea sistemului informatic, medicii de familie nu au nici responsabilitatea şi nici soluţia necesară. Perioada de nefuncționare nu a fost anunțată pe site-ul CNAS în așa fel încât serviciile să fie reprogramate. Merită precizat faptul că şi în situaţiile în care CNAS recunoaşte nefuncţionarea sistemului, nu consemnează real şi riguros durata disfunţionalităţilor. Regretând situaţia survenită pacienții sunt rugați să se adreseze CNAS. Vă informăm că disfunţionalităţile se vor agrava în situaţia în care CNAS nu rezolvă urgent problema lipsei de mentenanţă a sistemului, problemă atestată de comunicatul oferit de firma SIVECO România. Aceasta precizează că în data de 01.05.2018 a expirat contractul cu CNAS şi că au fost suspendate toate activitaţile de mentenanţă legate de baza de date ORACLE, a sistemelor SIPE, SIUI şi CEAS.", se mentioneazain comunicatul societatii.

sursa: www.snmf.ro

Tags: card sanatate CNAS SNMF

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!