Copiii care mănâncă mulţi hamburgeri suferă de astm mai mult decât ceilalţi
Regimul alimentar nu pare a determina o creştere a sensibilităţii la alergenii comuni (polenurile), dar ar putea avea o influenţă asupra frecvenţei astmului sau a respiraţiei şuierătoare, arată cercetătorii.
Consumul ridicat de fructe este asociat cu o incidenţă scăzută a respiraţiei şuierătoare la copii, în ţările bogate, ca şi în cele sărace. O alimentaţie bogată în peşte îi protejează pe copiii din ţările bogate, în timp ce un regim bogat în legume verzi pregătite, pe cei din ţările sărace. Cercetătorii au confirmat observaţiile anterioare, conform cărora un regim de tip mediteranean duce la o incidenţă mai scăzută a astmului şi a respiraţiei şuierătoare.
În schimb, în ţările bogate, consumul a trei hamburgeri sau mai mulţi pe săptămână se asociază cu o prezenţă crescută a astmului şi a respiraţiei şuierătoare./Agerpres/