Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România
Nucleul centrului OncoFort îl reprezintă departamentul de Radioterapie, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, ce are la bază tehnologia IMRT-IGRT (Radioterapie cu ajustarea intensităţii-IMRT, Radioterapia ghidată prin Imagine-IGRT). Echipamentul reprezintă o premieră, deoarece este singurul aparat din România care utilizează această tehnologie. Dacă în Europa de vest un astfel de aparat există la 500 de mii persoane, în România, la 21,7 milioane persoane, nu există niciunul, precizează comunicatul.
Acceleratorul liniar produs de Elekta (cel mai mare producător la nivel mondial) este complet digital şi permite efectuarea unui tratament cu o acurateţe şi precizie net superioară tehnologiei anterioare. Radioterapia convenţională oferă doze mari de radiaţie zonelor cu tumori şi poate să dăuneze ţesutului sănătos din jur. Aparatul oferit de OncoFort aduce, ca noutate, standarde în domeniul oncologic. Imagistica medicală este oferită în timp real, precizia este asigurată cu ajutorul lamelor autoajustabile în funcţie de forma tumorii şi, totodată, aparatul oferă un control sporit al intensităţii radiaţiei specific planului de tratament.
Combinarea radioterapiei IMRT şi IGRT optimizează efectele radioterapiei, ţintind tumoarea mai exact şi evitând gravitatea efectelor secundare provocate prin afectare ţesutului sănătos înconjurător. Sistemul de terapie prin radiaţii este recunoscut drept cel mai recent tratament de acest fel oferit oriunde în lume.
Potrivit comunicatului, aparatul oferă tratament pentru o gamă variată de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plămâni, ficat, prostată, gât, metastaze osoase, colon, sân, coloană, cap...etc).
În fazele mai avansate, specialiştii oncologi recomandă terapiile combinate pentru tratamentul cancerului, motiv pentru care OncoFort va deschide şi departamentul de Chimioterapie, dotat cu rezerve ce vor oferi un confort sporit pentru pacienţi. Aceştia vor fi monitorizaţi de cadrele medicale specializate pe durata întregului tratament. Echipa medicală a centrului reuneşte specialişti din mai multe domenii, din ţară şi străinătate: oncologie medicală, chimioterapie, radioterapie, imagistică medicală, fizică de radioterapie etc.
Gral Medical a reuşit să aducă în România doi specialişti cu renume internaţional în oncologia medicală: prof.dr. Christoph Zielinski, coordonatorul Clinicii Oncologice şi Experimentală a Spitalului Universitar din Viena şi prof.dr. Thomas Brodowicz, medic oncolog în cadrul aceluiaşi centru. Cei doi medici iluştri vor oferi consultaţii de specialitate în cadrul Clinicii de Diagnostic Gral începând cu data de 1 iunie, astfel: prof.dr. Thomas Brodowicz oferă consultaţii în 1 iunie şi 15 iunie între orele 11,00 şi 18,30 şi prof.dr. Christoph Zielinski în 26 iunie între orele 8,00- 16,00.
''Am dorit sa oferim românilor posibilitatea de a fi consultaţi în ţară de cei mai buni specialişti din Europa, scutind astfel pacienţii de costuri cu transportul şi cazarea cu greu suportabile pentru aceştia. Costul plătit în centrul nostru va fi la nivelul preţurilor din străinătate, însă ele se vor face în România'', a afirmat Robert ªerban.
Medicii vor oferi consultaţii pentru ''first opinion'' şi ''second opinion'' în vederea unui diagnostic corect al cancerului şi pentru oferirea unui plan de tratament adecvat.
Detalii şi programări se pot obţine apelând numerele de telefon: 021.323.00.00(02), mobil: 0724.242.259 sau online pe site-ul www.gralmedical.ro, se mai arată în comunicat.