Persoanele depresive mănâncă mai multă ciocolată
Cercetătorii au analizat legătura dintre consumul de ciocolată şi starea psihică la aproape o mie de adulţi care nu luau antidepresive şi nu sufereau de nicio boală cardiovasculară sau de diabet. Participanţii la studiu au fost întrebaţi câtă ciocolată mănâncă într-o săptămână. Nivelul lor de depresie a fost stabilit conform unei scări stabilite de un centru de specialitate, în funcţie de răspunsurile lor. Autorii studiului au descoperit că persoanele care au cel mai ridicat scor - cei mai depresivi - mâncau aproape 12 porţii de ciocolată (o porţie este egală cu circa 28 g) pe lună, faţă de 5 porţii pe lună la cei care n-aveau niciun simptom depresiv.
Persoanele mediu depresive au consumat 8 porţii pe lună. Studiul n-a făcut nicio diferenţă între ciocolata neagră şi cea cu lapte. Dr Golomb subliniază în schimb că sunt necesare studii suplimentare pentru a determina rolul ciocolatei în depresie, care poate fi cauză, dar şi remediu în această boală./Agerpres/