Grevă la Institutul Cantacuzino din Capitală
Salariaţii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă, după ce linia de producţie a vaccinului BCG a fost oprită, aici lucrând doar 13 oameni în prezent, potrivit Margaretei Mazilu, director cu delegaţie pentru producţie. Ea a mai precizat că la secţia pentru vaccin antigripal lucrează 45 de oameni, în total pe toate liniile pentru produse injectabile fiind 187 de angajaţi.
''Oamenii se tem şi din cauză că nu mai sunt bani de salarii decât pentru două luni şi că ar putea fi daţi afară dacă vaccinul BCG se va importa, aşa cum a anunţat Ministerul Sănătăţii'', a spus liderul sindical Dumitru Viezureanu.
Directorul Institutului ''Cantacuzino'', dr. Gabriel Ionescu, a declarat pentru Agerpres că analizează situaţia, amintind şi de raportul ANM care se află la Ministerul Sănătăţii şi pe baza căruia se fac toate demersurile pentru reluarea fabricării vaccinului BCG. Directorul i-a asigurat pe angajaţi de toată disponibilitatea sa, promiţând că va căuta soluţii.
Consilierul ministrului Sănătăţii prof. dr. Geza Molnar a declarat, joi, că nu vor fi disponibilizaţi angajaţii de la linia de BCG a Institutului Cantacuzino, aceştia urmând a fi redistribuiţi în alte sectoare, pentru că secţia îşi va relua activitatea probabil spre sfârşitul anului. Molnar Geza a precizat că secţia de vaccinuri a Institutului va produce, începând cu luna mai, vaccinul sezonier, aici cerinţele cerute de Agenţia Naţională Medicamentului (ANM) fiind îndeplinite. Molnar Geza a precizat că vaccinul BCG va fi achiziţionat din import, fiind posibil ca peste 20.000 de doze necesare judeţelor Arad, Timiş, Bihor să fie donate de Ungaria, un sprijin în acest sens urmând să vină şi de la UNICEF./Agerpres/