Peste o treime dintre femei şi unul din şase bărbaţi suferă de pierderea libidoului, însă experţii sunt îngrijoraţi de o problemă din ce în ce mai acută privind scăderea dorinţei sexuale în rândul bărbaţilor foarte stresaţi. Pilula va utiliza un hormon care stimulează producerea gonadotropinei de tip 2, de care depinde sistemul reproducător la animale şi oameni.
Testele pe animale s-au dovedit un succes, iar cercetătorii conduşi de profesorul Robert Millar, lucrează acum la un echivalent pentru oameni. Unul dintre efectele secundare ale tratamentului observate la animale a fost scăderea accentuată a interesului acestora pentru mâncare: ele au mâncat cu până la 30% mai puţin în comparaţie cu dieta lor zilnică. La testele pe animale, medicamentul a fost injectat iniţial numai în creier. Cercetătorii au reuşit ulterior să-l administreze intravenos - un pas crucial către crearea unei versiuni pentru oameni. Pe viitor, ei speră să producă medicamentul sub formă de pastile.
"Acest medicament va pune capăt complet nevoii de Viagra. Aceasta nu produce dorinţă, doar duce la o erecţie, însă nu la dorinţa de sex. Unul dintre paşii următori va fi producerea unei pastile, pentru că în prezent îl putem doar injecta, deşi anchete au arătat că multe persoane, în special bărbaţi, nu au o problemă cu aceasta, iar diabeticii par să se descurce fără prea multe probleme. În mod categoric vrem să producem o pastilă pentru ca să poată fi luată foarte uşor şi de bărbaţi şi de femei", a declarat profesorul Millar. /Rompres/