De ce nu se luptă absolvenţii pentru dreptul de liberă practică. Oare nu consideră aberantă situaţia de a termina o facultate şi a nu avea dreptul să practici meseria pe care ai învăţat-o?
De ce nu se fac petiţii pentru ca în sfârşit să se stabilească o modalitate cât mai corectă şi realistă de susţinere a acestui examen de rezidenţiat. Examenul a tot fost modificat în ultimii ani, modificările au fost comunicate mereu în ultimul moment, mai nou se vorbeşte de rezidenţiat pe post dar nimic concret...Consider şi eu aceste lucruri o bătaie de joc la adresa unui absolvent de medicină care ar trebui să ştie totuşi din timp tematica din care trebuie să se pregătească, locurile care se scot la concurs...etc.
De ce nu se fac petiţii pentru ca în sfârşit să fie deblocată legislaţia privind al doilea rezidenţiat. Cu siguranţă există în ţara aceasta destui medici tineri şi ambiţioşi dornici să îşi continue studiile şi să înveţe în continuare. Este oare corect să se plătească mii de euro (acestea sunt noile taxe care figurează în proiectul de lege) pentru obţinea celei de a doua specialităţi în condiţiile în care salariile unui rezident sunt mizerabile? De ce nu se fac petiţii pentru salarii mai mari? Da, este adevărat că au crescut salariile rezidenţilor cu 40% dar au crescut şi chiriile, s-a scumpit gazul, curentul electric, încălzirea şi la urma urmei toate preţurile, ca să nu mai vorbim de cărţi căci Harrison-ul costă cât un salar de rezident...