Autorităţile medicale europene au recomandat consumul de mâncare gătită în casă, mâncare ce conţine niveluri mult mai mici de acrilamidă decât alimentele procesate industrial, cele de tip fast-food sau chiar cele de restaurant. De asemenea, este foarte important ca această mâncare să nu fie gătită prea mult timp, pentru a se evita acumularea de acrilamidă.
Conform acestui studiu realizat de cercetători olandezi, femeile care au mai multă acrilamidă în organism întâmpină un risc de două ori mai mare de a suferi de cancer ovarian decât celelalte femei. Astfel la studiu au participat 120.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 55 şi 70 de ani, dintre care aproximativ 62.000 de femei. În prima etapă a acestui studiu participanţii au fost rugaţi să completeze un chestionar cu privire la consumul zilnic de alimente bogate în acrilamidă. După 11 ani de la această primă etapă, 327 dintre femeile care au participat la acest studiu s-au îmbolnăvit de cancer endometrial, 300 de cancer ovarian şi 1.835 suferă de cancer mamar. Conform acestui studiu, femeile care consumă în jur de 40 miligrame de acrilamidă pe zi (o singură pungă de chipsuri spre exemplu), întâmpină un risc dublu de a se îmbolnăvi de cancer endometrial şi cancer ovarian. /Rompres/