Proiectul constă în oferirea de informaţii persoanelor care intră în farmaciile partenere, cu ajutorul unei aparaturi performante care măsoară presiunea sângelui, greutatea, indicele de masă corporală (IMC), procentul de ţesut adipos, procentul de ţesut adipos visceral, procentul de masă musculară şi metabolismul bazal. Pacienţii sunt informaţi de personal pregătit cu privire la cauzele şi efectele obezităţii şi riscurile creşterii valorilor tensiunii arteriale. În funcţie de rezultatele fiecărei măsurători, pacienţii vor fi îndrumaţi către medicii endocrinologi sau către medicii de familie pentru investigaţii suplimentare, diagnosticare şi prescrierea unui tratament modern şi eficient pentru pacienţii cu indicaţii.
Pe parcursul anului 2007, Zentiva derulează campania de informare ''Obezitatea, mai mult decât o problemă de imagine'' şi în rândul medicilor. Această componentă a campaniei de informare, de care beneficiază peste 4.500 de medici, este una specifică, adresată atât medicilor endocrinologi, diabetologi şi nutriţionişti, cât şi medicilor cardiologi şi celor de familie.
Prevalenţa obezităţii şi supraponderalităţii în România este de 37% la populaţia adultă, în ţara noastră existând în prezent peste 4 milioane de pacienţi obezi netrataţi. La nivel mondial, se înregistrează un miliard de adulţi supraponderali, cel puţin 300 de milioane dintre aceştia fiind obezi clinic.
Programul de educare şi informare se derulează ca urmare a introducerii, pe piaţa din România, în luna martie a anului 2007, a produsului generic Lindaxa - medicament destinat tratamentului obezităţii şi supraponderalităţii şi care se eliberează pe bază de prescripţie medicală. Noua terapie, dacă este corect administrată, garantează o scădere ponderală între 5 - 10% din greutatea corporală şi contribuie la menţinerea acesteia pe termen lung. În comparaţie cu alte medicamente din aceeaşi clasă, noul medicament acţionează exact acolo unde se dezvoltă obezitatea, în creier, cu un efect dual (creşterea saţietăţii - aport energetic scăzut şi efect termogenetic - consum energetic). Printre beneficiile scăderii ponderale se numără îmbunătăţirea calităţii vieţii, reducerea riscului de boală coronariană, prevenţia diabetului, scăderea tensiunii arteriale având ca finalitate reducerea mortalităţii. /Rompres/