Cercetătorii au demonstrat eficacitatea genisteinei, un derivat al soia, în combinaţie cu calciul şi cu vitamina D3 în prevenirea acestei patologii. ''Genisteina este un isoflavon din soia, care are efecte similare estrogenilor, iar în această cercetare se utilizează forma chimică pură la o doză (54 de miligrame pe zi) care, cel puţin la populaţiile noastre nu poate fi obţinută pur şi simplu consumând mai multe alimente pe bază de soia'', a subliniat prof. Herbert Marini. După doi ani, la femeile care au fost tratate cu genisteină s-a observat o îmbunătăţire semnificativă a densităţii minerale osoase la femur şi coloana vertebrală faţă de grupul placebo (numai calciu şi vitamina D3).
Această substanţă este în general bine tolerată, înregistrându-se câteva efecte adverse gastrointestinale cum ar fi dispepsia şi constipaţia care însă sunt legate în parte de calciu'', a mai spus prof.Marini. /Rompres/