ªtirea menţionată spunea că un medic din spitalul ''Villa Scassi'' din Genova aflându-se în faţa unei paciente afectate de un sindrom de anxietate, i-a prescris ''să facă sex de două ori pe săptămână. Dar nu mai mult''.
Nu contează că la numai câteva ore după aceasta, văzând starea de confuzie şi melancolia înspăimântătoare ce a urmat, răspândindu-se ca pata de ulei pe planetă, dusă de vântul agenţiilor de presă, autorităţile medicale ale sus-numitului spital au alergat să remedieze situaţia, explicând că este vorba de un echivoc şi că femeii de 46 de ani care s-a prezentat la urgenţă cu o problemă de tip hemoragic i s-a dat sfatul, da, să facă sex, ''dar nu mai mult de două ori pe săptămână''.
Turbulenţele declanşate de spionoasa chestiune nu dau semne să se potolească. Nedumerirea care a cuprins multe femei informate despre fapte a fost următoarea: medicamentul, ... lucrul acela trebuia luat înainte sau după masă? Deloc mai puţin evidentă, timp de câteva ore, înainte ca de la Genova ştirea să fie într-un anume sens recalibrată, a fost şi îngrijorarea care a străbătut lumea masculină. Care era lectura corectă a acelui ''nu mai mult de două ori pe săptămână?'' Mulţi, mai ales tineri, i-au dat o interpretare interesată şi de autoconsolare. Astfel că acea formulare a fost citită ''cel puţin de două ori pe săptămână...''
Diferită a fost atitudinea - de consternare profundă - care s-a înregistrat iniţial printre cei de peste 50 de ani. Până când cuiva i-a venit ideea. În sensul că reţeta trebuia citită mai corect ca măsură maximă, exagerată din exces, aşa cum fac medicii cu diabeticii, când prescriu două pahare de vin deoarece nu îi lasă inima să le spună că un singur pahar este arhisuficient. Dezbaterea este deschisă. /Rompres/.