Ministrul sănătăţii a arătat că datoriile acumulate vor rămâne la spitalul vechi, "astfel încât noul spital să nu îşi înceapă activitatea cu o piatră de moară".
Autoritatea de Sănătate Publică a judeţului Mureş va asigura dimensionarea corectă a personalului şi rezolvarea tuturor problemelor legate de patrimoniul celor două unităţi sanitare publice.
Structura organizatorică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, înfiinţat prin reorganizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Târgu Mureş, se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii publice.
Până la numirea prin concurs a conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, managerul şi membrii Comitetului director se numesc pe o perioadă de cel mult şase luni, prin ordin al MSP.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş era cel mai mare din ţară, cu 2.462 de paturi, un număr mare de secţii şi compartimente, care funcţionau în 22 de clădiri răspândite în municipiul Târgu Mureş. În cursul anului 2007, au fost alocate fonduri pentru reabilitarea unor spaţii în care urmează să se mute structuri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
Consiliul Judeţean Târgu Mureş a avizat o propunere de restructurare, în 30 noiembrie 2006, pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu 1.667 paturi, iar pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş - 735 paturi.
/Rompres/