Caravana dispune de un camion (echipat cu trei unităţi complet utilate cu cinci instrumentare cu sistem auto-dezinfectant, laser, ultrasunete) şi două microbuze pentru deplasarea medicilor.
"Este destul de neobişnuit pentru noi să mergem doi ani la rând în aceeaşi ţară. Hotărârea noastră de a reveni în România în 2007 se întemeiază pe faptul că suntem conştienţi că nu am reuşit să ajungem în toate centrele de copii care ar fi avut mare nevoie de ajutorul nostru", a declarat Lionello Grossi, preşedintele Fundaţiei Overland for Smile. Asociaţia investitorilor italieni din ţara noastră, Unimpresa România, a donat în acest an 64.000 de euro Directoratului Overland for Smile, sumele urmând să acopere cheltuielile operaţionale ale caravanei pe teritoriul României.
"Zâmbetul atâtor copii reprezintă răsplata cea mai frumoasă pentru angajarea, implicarea şi sacrificiul atâtor voluntari, precum şi a multor instituţii", a declarat ambasadorul Italiei la Bucureşti, Daniele Mancini. "Important este, de asemenea, să dăm încredere copiilor că tratamentul stomatologic nu este dureros. Copiii trebuie educaţi de mici în acest spirit. O parte dintre adulţi nu vin la stomatolog din cauza fricii, deşi acum există metode moderne de tratament, care nu mai sunt dureroase, precum şi anestezii de foarte bună calitate", a declarat dr. Alexandru Brezoescu, preşedintele Colegiului medicilor Dentişti din Bucureşti.
Anul trecut, în cadrul acestui program, s-au efectuat 3.780 de intervenţii stomatologice, în cazul a 2.000 de copii, pe parcursul a trei luni. Caravana a poposit în 60 de orfelinate şi în 11 oraşe mari situate cu precădere în vestul ţării.
Overland for Smile a fost iniţiat în 1995 şi are ca scop acordarea asistenţei medicale stomatologice gratuite pentru copii instituţionalizaţi din toată lumea şi promovarea schimburilor de experienţă. În ultimii şase ani, caravanele Overland au străbătut 1,5 milioane de kilometri în 121 de ţări. /Rompres/