"Din punct de vedere practic, există o lipsă enormă de medici în medicina muncii. Ar fi bine dacă medicii din întreprinderi ar fi mai bine instruiţi şi dacă ar beneficia de o formare medicală continuă", a arătat dr. Herman Spanjaard.
Expertul PHARE a spus că în România, prin introducerea medicilor de familie în sistemul de medicină a muncii, s-a creat un conflict de interese care trebuie rezolvat prin lege.
"Am dat o serie de sfaturi în acest sens şi Bruxelles-ul le va da", a susţinut dr. Herman Spanjaard, care coordonează proiectul PHARE pentru România, vizând "îmbunătăţirea eficienţei sistemului românesc de medicina muncii, de supraveghere şi control al bolilor profesionale şi al accidentelor datorate riscului profesional".
Acesta consideră că iniţierea unei campanii naţionale de informare în domeniul medicinii muncii, în cadrul proiectului PHARE, este un lucru îmbucurător, întrucât doar prin comunicare pot fi rezolvate o serie de probleme stringente.
Dr. Herman Spanjaard şi colegul său de proiect dr. Dan Murphy s-au aflat, vineri, la Târgu Mureş pentru a participa la Conferinţa Regională de Informare şi Comunicare în Medicina Muncii, cu tema "Zgomotul ca factor de risc profesional: prevenire şi bune practici de informare şi comunicare". (Rompres)