Discuţiile legate de prevenire, contracepţie şi controlul naşterii demonstrează că femeile sub 21 de ani reacţionează defensiv în ceea ce priveşte ideea de a lua anticoncepţionale, motivând viaţa sexuală inconstantă, ascunderea faţă de părinţi, dereglările funcţionale produse de anticoncepţionale.
Pentru acestea, folosirea prezervativelor rămâne cea mai bună şi sigură măsură de a se proteja, deşi sunt de acord că utilizarea lor nu este la îndemână în orice situaţie.
În jurul vârstei de 22 de ani şi peste această vârstă, femeile capătă mai multă experienţă şi devin conştiente că există mai multe opţiuni.
Printre sursele de informare, cei mai mulţi respondenţi au menţionat familia, şi în special mamele care ar trebui să fie cele mai în măsură să furnizeze informaţiile de bază legate de viaţa sexuală.
Există însă motive multiple care obstrucţionează această informare, şi anume mentalitatea demodată a mamei, lipsa de cunoştinţe şi restricţiile indiscutabile pe care acestea le impun. Medicii de familie, în majoritatea cazurilor, nu inspiră încredere, iar în ceea ce priveşte specialiştii din domeniul planingului familial cele mai multe dintre tinere nu ştiu ce servicii sunt oferite de astfel de clinici. Cele mai eficiente canale de informare amintite de participanţii la studiu sunt prietenii, urmate de informaţiile răspândite pe cale orală.
Testele de sarcină sunt asociate de către respondenţi cu o situaţie stresantă şi cu contracepţia orală de urgenţă (pilula de o zi). De asemenea, testul de sarcină nu este perceput ca un produs medical. Cele mai multe femei preferă să uite că au folosit testele de sarcină, exceptând segmentul celor care îşi doresc să devină mame.
O altă concluzie evidenţiată de studiu se leagă de faptul că femeile cred că nu există diferenţe semnificative între caracteristicile testelor de sarcină. Un aspect care influenţează decizia de cumpărare a testelor de sarcină se leagă, mai ales în cazul femeilor mai în vârstă, de experienţa anterioară sau de recomandările făcute de alte femei.
UniComs a lansat, joi, pe piaţa românească un nou test de sarcină, Surecheck, care garantează o acurateţe de peste 99% pentru utilizarea în orice momente ale zilei. Acesta este primul test de sarcină de pe piaţă, care include în pachetul de vânzare un calendar al ciclului menstrual. "Piaţa este aglomerată cu produse accesibile , care nu sunt diferenţiate în mintea consumatorului. Suntem convinşi că îmbunătăţirile semnificative aduse de Surecheck vor fi remarcate de consumatori", a declarat managerul Christofor Ivanov.
În ultimii 10 ani au fost lansate pe piaţă aproximativ 20 de teste de sarcină de marcă sau generice, care se pot încadra într-una din următoarele trei categorii: bandă, casetă şi stilou. (Rompres)