Efectele adverse înregistrate în cursul studiului au fost asemănătoare cu cele observate în alte studii realizate cu Seretide sau Advair la bolnavii cu BPOC. În ciuda reducerii ratei exacerbărilor utilizarea Seretide s-a asociat totuşi cu o creştere a frecvenţei infecţiilor tractului respirator inferior, comparative cu placebo.
Studiul multicentric (439 de centre din 42 de ţări), dublu-orb TORCH a inclus un număr de 6.100 de bolnavi cu BPOC, împărţiţi în patru grupe în funcţie de tratamentul administrat: Seretide/Advair 500/50, Serevent 50, Flixotide/Flovent 500, sau placebo timp de 3 ani. Ca şi criterii de eficacitate au fost urmăriţi reducerea ratei mortalităţii prin BPOC, scăderea frecvenţei exacerbărilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii, cu ajutorul scorului SGRQ (St George’s Respiratory Questionnaire)
Bronhopneumopatia cronică obstructivă este o afecţiune cronică debilitantă a tractului respirator care de multe ori ar putea fi prevenită şi în general este tratabilă. Se asociază cu un răspuns anormaml (exagerat) a căilor respiratorii la acţiunea anumitor noxe, particule şi gaze, în special fumul de ţigară. Termenul de BPOC se referă la mai multe afecţiuni oarecum asemănătoare, cum ar fi bronşita cronică, emfizemul pulmonar precum şi combinaţii ale acestor două.
Conform estimărilor OMS în lume există circa 600 de milioane de persoane afectate de această boală, care se numără printre principalele cauze de mortalitate (coronaroptii, accidente vasculare cerebrale, etc)
Seretide, în ţările europene în afară de Germania, Viani™ în Germania şi Advair în Statele Unite este o combinaţie între fluticasone propionate, un corticosteroid inhalator şi salmeterol, un bronhodilatator cu acţiune lungă, cele două componente orientându-se spre ameliorarea unor aspecte fiziopatologice diferite ale bolii.
Seretide Diskus 50/250 şi 50/500 este aprobat în peste 40 de ţări, printre care şi