Nivelul de 6-tioguaninnucleotide a fost de 738 picomoli/8 x 10<sup>8</sup> per nr de celule roşii care este deja deasupra limitei superioare propuse pentru eficacitate şi care se asociază cu un risc crescut de mielosupresie.
Genotiparea enzimei tiopurin-metil transferază nu a demonstrat prezenţa de alele mutante. Ecografia abdominală şi examenul CT abdominal au pus în evidenţă prezenţa hipertensiunii portale (splina de 17mm şi dilatarea venei splenice), rezultatul biopsiei hepatice indicând apariţia unei forme incipiente de ciroză. Endoscopia digestivă superioară a evidenţiat prezenţa varicelor esofagiene (grad II/III). S-a exclus etiologia autoimună şi virală a afectării hepatice.
După încetarea terapiei toţi parametrii de laborator s-au normalizat, motiv pentru care s-a considerat că azatioprina a fost cauza cirozei hepatice. Acest fapt sugerează necesitatea urmăririi atente a pacienţilor care primesc tratament cu tiopurine. Rolul nivelului de 6-tioguaninnucleotide în inducerea mielotoxicităţii şi hepatotoxicităţii este încă un subiect care trebuie discutat.