Potrivit unui studiu realizat de o echipă de la Universitatea din Loma Linda (California), obiceiurile alimentare joacă un rol important în prevenirea cancerului de colon, carnea roşie trebuind să fie exclusă din alimentaţie.
Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.
Studiul s-a desfăşurat pe circa 80.000 de adulţi observaţi câţiva ani. Cazurile de cancer la colon au fost examinate în legătură cu regimul alimentar al bolnavilor.
Rezultatele au arătat că, faţă de omnivori, vegetarienii (se admit ouăle şi laptele) şi veganii (care consumă doar legume şi fructe) prezintă un risc cu 16-22% mai mic să dezvolte un cancer colorectal, scăderea atingând 43% la pesco-vegetarieni (care nu consumă nicio carne de animal în afară de peşte, crustacee şi moluşte).
Aceste date susţin recomandările nutriţionale ale specialiştilor în prevenirea cancerului de colon, care prevăd carne de pasăre, ouă, peşte, fructe şi legume (fibre) şi o cantitate cât se poate de mică de carne roşie (cel mult 300 de grame pe săptămână) şi îndeosebi de mezeluri, încheie passionsante.be.
Sursa: AGERPRES