În cadrul unui program finanţat din fonduri europene şi coordonat de profesorul Gheorghe Burnei, peste 150 de studenţi la medicină vor beneficia de cursuri de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică.
Proiectul "Consiliere, orientare profesională şi elemente de practică în ortopedia şi traumatologia pediatrică" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeşte în Oameni!", a precizat profesorul Burnei, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Proiectul îşi propune asigurarea, dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor de orientare profesională pentru 100 de elevi din cinci licee şi consiliere profesională pentru 150 de studenţi la medicină din regiunea Bucureşti-Ilfov.
Într-o primă fază, 60 de studenţi vor beneficia de aceste cursuri începând din luna septembrie. La final, ei vor da două teste, unul teoretic şi unul practic. Se vor acorda trei premii şi două menţiuni în bani: premiul I - 2.250 de lei, premiul al II-lea - 1.500 de lei, premiul al treilea - 750 de lei, iar menţiunile - 375 de lei fiecare. De asemenea, fiecare student participant la stagiu beneficiază de o subvenţie de 1.000 de lei.
În total, vor avea loc trei sesiuni de cursuri. Potrivit organizatorilor, prioritate vor avea, în ceea ce priveşte selecţia, studenţii care nu au mai beneficiat de cursuri finanţate din fonduri europene. În acest sens, cei care se înscriu vor fi rugaţi să completeze o declaraţie pe propria răspundere, în care să menţioneze dacă au mai fost sau nu beneficiarii unor sesiuni de cursuri finanţate din fonduri ale Uniunii Europene.
Înscrierile se vor face pe site-ul dedicat proiectului, practicaortopedicapediatrica.ro care va fi lansat pe 20 iulie.
"Proiectul răspunde nevoii concrete de orientare a elevilor şi de dezvoltare a abilităţilor practice ale studenţilor, crescându-le astfel şansele de ocupare în domeniul în care au studii, reduce riscul de şomaj de lungă durată în rândul tinerilor şi contribuie la modernizarea pieţei muncii pentru absolvenţii de facultate, luptând împotriva 'adeverinţei de practică' obţinute fără efectuarea efectivă a stagiului de practică", a declarat Gheorghe Burnei, manager de proiect, şeful Secţiei de ortopedie şi traumatologie pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Maria Sklodowska Curie" .
Programul este derulat de Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "M. S. Curie" în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".
Sursa: AGERPRES