Portalul "Research in Germany", o platformă centrală de informare a iniţiativei "Promovarea Inovaţiei şi Cercetării în Germania" a Ministerului Federal al Educaţiei şi Cercetării informează că sectorul biotehnologiilor constituie locul de muncă pentru aproximativ 35.000 de persoane.
Biotehnologiile au devenit baza pentru multe aplicaţii în medicină, în industria alimentară şi în cea chimică.
Ele sunt utilizate, de exemplu, pentru producerea de medicamente, pentru dezvoltarea conceptelor privind noi diagnostice şi terapii medicale, pentru producţia de substanţe chimice rafinate, pentru tratarea apelor uzate sau pentru producţia de energie din biomasă.
Domeniile de aplicare au fost asociate unor culori. Astfel, biotehnologia albă este cea industrială care se ocupă cu producerea de materiale chimice de bază şi de produse finite, biotehnologia roşie este cea din domeniul aplicaţiilor medicale, cum este crearea de noi medicamente, iar biotehnologia verde sau vegetală se referă la producerea de plante cu substanţe nutritive mai bune, precum şi la producerea de resurse regenerabile.
In 2012, industria biotehologiilor a avut o cifra de afaceri de 2,9 miliarde euro, în creştere cu 11% faţă de anul precedent, numărul total al firmelor implicate în acest domeniu ajungând la 565.
În cercetarea din domeniul biotehnologiilor sunt implicate 63 de universitaţi, 26 de colegii tehnice, 104 de institute de cercetare non-academice şi nouă site-uri de cercetare departamentală de stat, precizează portalul ''Reserch in Germany''.
Sursa: AGERPRES