Aproximativ 130 de unităţi farmaceutice deservesc localităţile din mediul urban şi rural ale judeţului Gorj, numărul celor de la sate fiind mic raportat la numărul locuitorilor.
Potrivit directorului adjunct al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu, la nivel judeţean există 85 de farmacii în mediul urban şi 48 de farmacii în mediul rural şi 27 de oficine locale de distribuţie, unităţile farmaceutice care au încheiate contracte cu instituţia fiind obligate să se aprovizioneze permanent cu medicamente.
Numărul farmaciilor din mediul rural este totuşi mic, existând localităţi fără astfel de unităţi pe motiv că în anumite zone afacerea nu este profitabilă.
"Anul trecut, am reuşit să mai înfiinţăm farmacii în mediul rural, lăsând la o parte punctele de lucru pe care le-au înfiinţat farmaciile. La ora actuală mai sunt localităţi fără farmacii, dar nu fără puncte de lucru. Este foarte greu să găsim farmacişti care să meargă în anumite comune şi vă dau exemplu comuna Săcelu. Anul trecut, am trimis acolo un farmacist si a venit la mine şi a spus că nu îi convine pentru că este o comună foarte mică şi consideră că nu ar fi eficientă o farmacie, după discuţia pe care a avut-o cu primarul. În Târgu-Jiu nu mai este loc pentru alte farmacii, numai dacă se cumpără una deja existentă", a explicat Cosma Dumitrescu.
El a mai adăugat că, în ceea ce priveşte plăţile CJAS Gorj către farmacii, acestea sunt efectuate aproape la zi, nemaiexistând arierate mai vechi de 90 de zile.
Sursa: AGERPRES