Miercuri, 26 martie, organizaţia "Salvaţi Copiii" a lansat la Piteşti, campania naţională de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născut, donând un incubator secţiei de neonatologie a spitalului Judeţean de Urgenţă.
Organizaţia îşi propune să strângă din donaţii peste două milioane de lei, bani care vor fi investiţi în dotarea maternităţilor, dar şi în programe de educaţie şi suport pentru 5.000 de mame şi de copii din comunităţi defavorizate.
"Am început încă din 2010 programul de reducere a mortalităţii infantile în România, pentru că, din păcate, la noi în ţară mortalitatea este foarte mare, este dublă faţă de media ţărilor Uniunii Europene. Avem o mortalitate infantilă la copiii sub vârsta de un an de nouă la mie, faţă de media ţărilor europene, care este de sub patru la mia de copii născuţi. Dacă facem un calcul, reiese că România pierde un copil la fiecare cinci ore, un copil care nu a împlinit nici măcar vârsta de un an", a declarat, la conferinţa de presă de lansare a campaniei, preşedintele executiv al Organizaţiei "Salvaţi Copiii", Gabriela Alexandrescu.
Amalia Năstase, care este ambasador al campaniei intitulate "Bun venit pe lume", a făcut un apel către români de a redirecţiona 2% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.
"Fiecare poate să salveze nu una, ci mai multe vieţi. (...) Datorită oamenilor care s-au implicat alături de noi (...), aceşti copii trăiesc. Orice copil salvat este un îngeraş care ne ajută foarte mult să mergem mai departe", a spus Amalia Năstase.
În ultimii doi ani, Organizaţia "Salvaţi Copiii" a dotat 18 maternităţi şi secţii de nou-născuţi cu echipamente performante, în valoare totală de 1,3 milioane de lei. De asemenea, peste 5.000 de mame tinere, gravide şi copii mai mici de cinci ani din comunităţi defavorizate au primit sprijin.
Secţia de neonatologie a spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti a primit şi în anul 2013 un incubator, care a ajutat deja aproape o sută de nou-născuţi să supravieţuiască.
Sursa: AGERPRES