Noutati

Braşov: Centru de pediatrie inaugurat de o reţea privată cu 90% din medici de la spitalul de specialitate de stat

on . . Accesări: 1661

 

 

 

Joi, 18 septembrie, a fost inaugurat la Braşov un Centru de pediatrie care oferă pacienţilor asistenţă medicală non-stop, în cadrul căruia vor lucra specialişti de la Spitalul de Copii din municipiu în proporţie de 90%, a declarat coordonatoarea Centrului, dr. Maria Mitică. 

"Cei care vor lucra în Centrul de pediatrie sunt colegi pediatri specialişti, care vor încerca în sistemul privat să suplinească practic munca lor cu programări şi cu acces permanent la consultaţii de specialitate.

Medici sunt tot mai puţini, tot mai puţini specialişti, şi noi susţinem nevoia de a plusa peste programul de la stat pentru că, practic, nu facem faţă cerinţelor. În străinătate, la un specialist pediatru se ajunge la două, trei, patru luni. Nu suntem în această situaţie şi acest centru dă posibilitatea părinţilor de a ajunge la un specialist în mod civilizat sau în situaţii de urgenţă. 90% dintre medicii care vor lucra în acest centru sunt specialişti de la Spitalul de Copii din Braşov pentru că încercăm să dezvoltăm şi să creăm pe toate nivelele o echipă completă care să răspundă tuturor cerinţelor", a precizat dr. Maria Mitrică.

Centrul pune la dispoziţia pacienţilor consultaţii şi investigaţii pentru specialităţile ORL, endocrinologie, alergologie, gastroenterologie, nefrologie, neurologie, medicină respiratorie pediatrică, pediatrie, psihologie şi logopedie. O echipă formată din 30 de persoane, cadre universitare, medici primari, asistenţi medicali şi personal de suport va asigura asistenţă medicală pacienţilor 24 din 24 de ore. Capacitatea Centrului de pediatrie permite tratarea unui număr de până la 40 de pacienţi pe timp de zi, precum şi până la 20 de pacienţi în timpul nopţii. Centrul dispune deocamdată de o suprafaţă de 130 de metri pătraţi, trei cabinete medicale, o sală de aşteptare, spaţiu de joacă special amenajat pentru copii, urmând ca suprafaţa centrului să se extindă în scurt timp.

Reţeaua MedLife s-a lansat în Braşov în 2010, în 2011 a investit în dezvoltarea unui spital multidisciplinar, precum şi a unei maternităţi private.

Sursa: AGERPRES

Sursa foto: Medlife

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!