Noutati

Alba: Autospeciale şi ambulanţe intrate în dotarea ISU printr-un proiect cu fonduri europene

on . . Accesări: 1804

 

 

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Unirea" Alba a fost dotat cu patru autospeciale cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală de 3,2 milioane de lei, în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.

Şeful ISU 'Unirea' Alba, colonel Dorel Sofica, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de finalizarea proiectului 'Echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă', că judeţului Alba i-au fost repartizate patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică, dintre care două de teren şi două pe şasiu camionetă, precum şi trei ambulanţe de prim ajutor, dintre care una cu tracţiune 4x2, iar două cu tracţiune 4x4.

 

Acestea pot fi utilizate în îmbunătăţirea acoperirii riscurilor naturale, tehnologice, biologice, sociale şi de incendii, inclusiv la fondul forestier, respectiv incendii izbucnite în zone cu acces limitat, precum şi tuturor riscurilor care presupun asistenţă medicală de urgenţă, a menţionat colonel Dorel Sofica. Şeful ISU Alba a afirmat că în perioada următoare se are în vedere şi achiziţionarea unei şenilate.

Noile autospeciale şi ambulanţe au intat în dotarea ISU Alba prin implementarea unui proiect realizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Centrul Transilvaniei', ai cărei membri sunt judeţele din Regiunea Centru - Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Valoarea totală a acestuia s-a ridicat la peste 20,2 milioane de lei, din care peste 15,7 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă.

Valoarea totală a achiziţiilor pentru ISU Alba se ridică la peste 3,2 milioane de lei, din care peste 55.000 de lei au fost contribuţia Consiliului Judeţean, a menţionat preşedintele CJ, Ion Dumitrel.

ISU Alba mai are în dotare, pe lângă noile echipamente achiziţionate, 16 autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru intervenţii la incendiu, cinci ambulanţe de prim ajutor, de tip B2, şi două ambulanţe de terapie intensivă mobilă, tip C. 

Sursa foto: alba24.ro

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!