Noutati

Brăila: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dotat cu şapte autospeciale

on . . Accesări: 1414

 

 

 

Şapte autospeciale au intrat în dotarea Inspectoralului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, achiziţionate cu peste 4,5 milioanei de lei, prin Programul Operaţional Regional.
 
'Au fost achiziţionate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mare, trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate medie şi o autospecială de descarcerare grea.

 

Acestea vor fi repartizate tuturor structurilor de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi sperăm să le folosim cât mai puţin', a declarat şeful ISU Brăila, lt.col. Cristian Ion.
Autospecialele au fost cumpărate în cadrul Axei Prioritare 3.3 - Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea SE.
Costul total al celor şapte autospeciale este de 4.536.000 lei, fără TVA, iar contribuţia Consiliul Judeţean Brăila la achiziţionarea lor a fost de 2.067.328 lei inclusiv TVA.

'În cadrul Programului Operaţional Regional, judeţul Brăila are 2,1 milioane de euro. Continuăm să schimbăm tot ce ţine de dotarea ISU. Mai sunt de venit şi alte echipamente. Sper ca aceste autospeciale să ne fie de folos, dar am fi mai bucuroşi dacă ar rămâne în garaje, decât să meargă la stingere de incendii', a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mare vor intra în dotarea Detaşamentului 1 de pompieri - Garda 1 Brăila, Gărzilor de intervenţie Însurăţei şi Făurei, iar cele de capacitate medie la Detaşamentului 1 de pompieri - Garda 1 Brăila, Detaşamentului 2 de pompieri - Garda 1 Brăila şi la Garda de intervenţie Ianca. Autospeciala de descarcerare grea va intra în dotarea Detaşamentului 2 de pompieri Brăila.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian, a precizat că, în cadrul Programului Operaţional Regional, va mai fi achiziţionată o autospecială pentru lucru la înălţime cu nacelă şi un utilaj de acces în teren accidentat - autoşenilată

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!