Noutati

Braşov: Finanţare totală pentru cinci planuri de tratament cu radioterapie IMRT-VMAT

on . . Accesări: 2209

 

 

 

Campania socială "Învinge cancerul! Luptăm Împreună!" va fi sprijinită de Centrul de tratare a cancerului Amethyst-Radiotherapy care a acceptat invitaţia Federaţiilor Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România.

Prin acest demers desfăşurat la nivel naţional, Amethyst-Radiotherapy va finanţa integral cinci planuri de tratament cu radioterapie de ultimă generaţie, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România.

 

Amethyst-Radiotherapy a acceptat invitaţia Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România de a sprijini campania, în cadrul celei de a VI-a ediţii a Conferinţei Naţionale FABC, desfăşurată în perioada 27-29 iunie, la Poiana Braşov.

Campania, care a început în 28 iunie şi se va finaliza în 14 iulie, se adresează pacienţilor cu afecţiuni oncologice diagnosticate recent, care au recomandare de tratament prin radioterapie. La finalul campaniei, o comisie oncologică condusă de prof.dr Christian Chiricuţă şi Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, va selecta cinci cazuri care vor beneficia de plan complet de tratament ce include următoarele: consult medical iniţial şi intra-terapeutic, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament în comisia oncologică, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc şi volum tumoral, stabilirea obiectivelor şi a restricţiilor de doză, efectuarea calculului dozimetric şi verificarea dozimetrică, şedinţele de iradiere, asigurarea şi controlul calităţii.

Formularul de înscriere şi regulamentul campaniei pot fi accesate de pe site-ul amethyst-radio-radiotherapy.ro

"Unul dintre principalele motive care fac ca rata deceselor datorate cancerului în România să fie peste media europeană îl constituie lipsa unui tratament de radioterapie de ultimă generaţie. Campania socială "Învinge cancerul! Luptăm înmpreună!" este o oportunitate extraordinară pentru bolnavii de cancer din România. Amethyst are nu doar mijloacele tehnice IMRT-VMAT, fiind unul dintre avantajele incontestabile ale centrului, ci şi resursele umane, prin echipa proprie de medici cu o pregătire excepţională şi prin parteneriatele cu prestigioase instituţii de tratare a cancerului din lume. De aceea ne dorim ca oamenii să ştie că au în noi un aliat de nădejde", declară în comunicatul de presă prof. dr.Christian Chiricuţă, director medical Amethyst-Radiotherapy.

Tehnologia IMRT-VMAT asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile. Această metodă de iradiere externă se foloseşte în majoritatea tumorilor canceroase şi se diferenţiază de celelalte proceduri medicale prin precizia ridicată a iradierii şi prin reducerea substanţială a timpului de expunere.

Centrul de Radioterapie Amethyst şi-a început activitatea în Bucureşti, în anul 2012. Actualmente este singurul Centru de Radioterapie din România care utilizează tehnica IMRT-VMAT, una dintre cele mai noi şi performante soluţii de tratament a cancerului.

Amethyst face parte din cea mai mare reţea de centre specializate în tratarea cancerului din Europa.A dezvoltat parteneriate cu centre de excelenţă precum centrul de oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania şi Institutul European de Oncologie de la Milano( IEO). Împreună cu aceşti parteneri, Amethyst garantează pacienţilor accesul la cele mai bune tehnologii şi cunoştinţe în domeniul radioterapiei, se mai arată în comunicatul de presă.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!