După cum au constatat experţii germani, deasupra ochiului stâng al dramaturgului se poate vedea şi cu ochiul liber o tumoare, care apare în toate cele patru tablouri şi inclusiv în masca sa mortuară. Echipa germană urmează să dea publicităţii rezultatele finale ale cercetării sale în luna aprilie a acestui an.
Printre exegeţii operei lui Shakespeare, descoperirea medicilor germani a generat perplexitate şi chiar indignare, întrucât specialiştii britanici consideră că masca mortuară a dramaturgului, care se păstrează la Darmstadt, este un fals din secolul al XIX-lea, iar bustul lui Shakespeare, atribuit lui Davenant, i-ar aparţine sculptorului francez Louis Francois Roubiliac, de la mijlocul secolului al XVIII-lea. În timp ce unul din tablourile examinate de medicii germani semnat de portretistul Flower, pe care acesta l-a încredinţat spre păstrare The Royal Shakespeare Company, s-a dovedit un fals realizat la mijlocul secolului al XIX-lea. Cel de-al patrulea tablou, aşa-numitul portret al lui Chandos, este, de asemenea, contestat de specialişti. Contestată este şi însăşi metoda după care s-au ghidat medicii germani.
Shakespeare a murit în anul 1616, la vârsta de 52 de ani, din cauze necunoscute. Dar şi ultimii săi ani de viaţă sunt acoperiţi de mister.(Rompres)