În cadrul programului de cooperare româno-chineză în domeniul medicinei tradiţionale chineze, iniţiat de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, peste 280 de persoane cu venituri mici au beneficiat, în ultimele două luni, de tratamente gratuite.
Peste 280 de persoane cu venituri mici au beneficiat gratuit, în ultimele două luni, de tratamente, în cadrul unui program de cooperare româno-chineză, iniţiat de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, în domeniul medicinei tradiţionale chineze.
Campania umanitară a fost pusă în practică cu sprijinul reprezentanţilor Spitalului de Medicină Tradiţională din Suzhou, Republica Populară China, şi al Centrului Medical C&T din Tulcea, 284 de persoane beneficiind de şedinţe de acupunctură, presopunctură, terapie Moxa şi Tuina.
'Suntem primul judeţ din România care a deschis un centru de medicină tradiţională chineză şi totodată primul judeţ care a organizat o caravană umanitară în acest domeniu. Putem spune că am anticipat Summitul de Cooperare China-Europa Centrală şi de Est care va avea loc săptămâna viitoare, la Bucureşti', a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.
Directoarea Centrului Medical C&T, Emilia Stamate, a subliniat devotamentul medicilor chinezi faţă de pacienţii români şi progresele făcute de către bolnavi în urma tratamentelor, exprimându-şi totodată speranţa ca acest program derulat în premieră în acest an să continue.
'Procedurile Tuina pe care le-am aplicat în timpul campaniei nu au avut la bază tratament medicamentos, şi-au dovedit cu prisosinţă efectele în cazul pacienţilor', a declarat reprezentantul Spitalului de Medicină Tradiţională din Suzhou, Li Xue Ji.
În paralel cu această campanie, centrul medical privat din Tulcea a oferit consultaţii oftalmologice gratuite în mediul rural şi a donat 1.000 de perechi de ochelari persoanelor cu venituri modeste.
Sursa: AGERPRES