Un sistem nou şi modern de servire a hranei pacienţilor internaţi, care asigură igiena produsului, dar şi individualizarea porţilor pentru fiecare pacient a fost achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa.
'Am realizat acest proiect, nou în România, la solicitarea dar şi prin sprijinul managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, care a dorit să rezolve astfel o cerinţă obligatorie în vederea acreditării spitalului.
Este vorba de o investiţie de aproape 200.000 de euro, constând în sistemul propriu-zis şi în lucrările necesare', a afirmat Ştefan Fusea, managerul firmei Titan Edilitara, care oferă aceste servicii către spital.
Investiţia, făcută din fonduri proprii, se va amortiza în circa opt ani, spune Fusea, iar după amortizare dotările, care au un termen de folosire de aproximativ 10 - 15 ani, vor rămâne în totalitate în proprietatea spitalului.
'Putem spune că, de acum, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa are cel mai modern sistem de pregătire şi distribuţie a hranei pacienţilor, similar cu cel al spitalelor din Uniunea Europeană. Consider că pentru a obţine un grad mai mare de satisfacţie a pacientului, mai trebuie făcut un pas mare, şi anume, majorarea nivelului alocaţiei de hrană, de la şapte lei pe zi, cât este în prezent', a subliniat Jaro Marşalic, directorul medical al spitalului.
Din luna ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa au fost internaţi 24 de pacienţi infectaţi cu un microorganism importat de la un alt spital bănăţean.
'E o boală care se tratează în 14 zile, cu unul dintre cele mai scumpe antibiotice. Eliminăm, prin sistemul nou de hrănire, potenţiale infestări ale mâncării de acest tip. În plus, mâncarea se serveşte în tăvi termoizolante, care o ţin caldă timp de două ore', a precizat Dumitru Secăşan, managerul spitalului reşiţean.
Prin aceeaşi societate sunt confecţionate şi puse la dispoziţia spitalului, anual, şi un număr de 500 de seturi de lenjerie de pat complete şi halate chirurgicale. În acest fel se vor îmbunătăţi şi condiţiile hoteliere, prin dotarea cu lenjerii de cea mai bună calitate şi asigurarea unei spălări mai eficiente.
'Toate aceste investiţii vor avea un impact pozitiv în creşterea gradului de siguranţă alimentară, confort pentru pacienţi şi, implicit, creşterea calităţii serviciilor anexe celor medicale', a subliniat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.
Sursa: AGERPRES