Centrul oftalmologic Oculus se numără de curând printre cele şapte centre de referinţă mondială care au implementat cel mai avansat sistem de operare a cataractei.
Înfiinţat în anul 1993, Centrul a introdus în premieră pentru România intervenţiile chirurgicale private în sistem ambulator, la care s-au adăugat în timp facoemulsificarea în operaţiile de cataractă şi chirurgia refractivă Laser şi prin lentile refractive.
"Colectivul de medici specialişti oftalmologi de la Oculus realizează anual aproximativ 30.000 de consultaţii, aproximativ 8.000/intervenţii chirurgicale, din care 4.000 de operaţii de cataractă, 1.500 operaţii de chirurgie refractivă, 400-500 de operaţii vitreo-retiniene, 3.000 operaţii şi tratamente de glaucom şi aproximativ 1.000 tratamente pentru retinopatie diabetică", a declarat, joi, într-o conferinţă, dr. Ozana Moraru, liderul echipei de chirurgi Oculus.
Oculus este prima clinică din România şi una dintre primele din Europa de Est care a introdus operaţia de cataractă cu Laserul cu Femtosecundă - cea mai importantă inovaţie în domeniul chirurgiei cataractei din ultimii 20 de ani (februarie 2013). De asemenea, este singura clinică din România şi una dintre puţinele din Europa unde se realizează tehnica de ultra-microincizie în operaţia de cataractă (din 2013).
Ultima premieră Oculus este cea mai nouă tehnologie din lume menită să realizeze cu maximă precizie şi acurateţe operaţia de cataractă.
"Suntem mândri că am reuşit să dovedim că şi în România se poate practica microchirurgie oftalmologică la un nivel tehnologic, profesional şi uman perfect similar celui practicat afară. Cei 20 de ani de activitate Oculus, cifrele şi premierele pe care le-am înregistrat până acum demonstrează că performanţa este posibilă şi în România, prin susţinerea celor mai înalte standarde de calitate. Respectul pacienţilor noştri este un semnal că strategia aleasă a fost cea câştigătoare, impunând un precedent pozitiv pe piaţă", a mai spus dr. Ozana Moraru.
Sursa: AGERPRES