Anual, peste 175.000 de pacienţi internaţi şi în regim ambulatoriu sunt trataţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila".
"Asistenţa medicală permite tratarea în fiecare an a peste 175.000 de pacienţi internaţi sau în ambulatoriu. Îmi face o deosebită plăcere să mă alătur dumneavoastră, să mă alătur astăzi la un moment de sărbătoare pentru instituţia de elită a medicinei militare româneşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central dr. Carol Davila, care se înfiinţa în urmă cu 182 de ani sub denumirea de spitalul oştirii.
Clipele şi momentele de tensiune împinsă la extremă în bătălia contra-cronometru, în salvarea de vieţi omeneşti uneori sub ploaia de gloanţe, zilele de şi nopţile de gardă petrecute în spitalele bazelor din teatrele de operaţii, în Spitalul Militar Central sau cele teritoriale la căpătâiul pacienţilor aflaţi în stare critică, grija dumneavoastră permanentă pentru ca viaţa bunul nostru cel mai de preţ să triumfe în războiul cu moartea vă consacră ca adevăraţi luptători în prima linie a salvării semenilor noştri şi redării acestora familiei şi armatei", a fost mesajul ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, citit de secretarul de stat Otilia Sava.
Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central are aproape 1.500 de angajaţi.
La rândul său, şeful Direcţiei Medicale a Armatei, general Mihai Marius Mureşan, le-a transmis medicilor militari "multă putere, abnegaţie şi sănătate".
"Ne uneşte pe toţi profesiunea de medic, cu specialităţile pe care le avem în domeniu. Le transmit multă putere de muncă, multă abnegaţie, pe care au dovedit-o de atâtea ori şi în atâtea circumstanţe, şi sănătate atât lor cât şi familiilor lor", a spus Mureşan.
El a lăudat medicii militari care salvează vieţile soldaţilor în teatrele de operaţiuni, mulţi dintre aceştia putând continua serviciul militar chiar şi după răni grave.
"Colegii mei depun eforturi mai ales în condiţiile destul de precare şi poate datorită lor foarte mulţi dintre răniţii pe care i-am avut acolo cu manifestări complexe ale plăgii de război sunt salvaţi şi sunt repatriaţi într-o stare de sănătate care permite continuarea chiar şi a serviciului militar", a spus Mircea Mureşan.
Sursa: AGERPRES