Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei, a postat pe blogul său că investiţiile în sănătate au fost şi rămân o prioritate pentru Primăria sectorului 1, iar unităţile sanitare aflate în administrarea Consiliului Local sector 1 sunt clinici moderne.
"Încă din primul mandat, administraţia Chiliman a demarat un amplu program de consolidare, extindere şi modernizare a spitalelor, denumit 'Prioritate pentru viaţă'.
În prezent, toate unităţile sanitare aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 sunt clinici moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, în care actul medical se desfăşoară în condiţii optime atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi", se arată în postarea de joi.
Potrivit acesteia, până în 2010, Consiliul Local Sector 1 a administrat cele mai multe spitale la nivelul întregii Capitale - opt unităţi sanitare.
În 2010, Consiliul Local Sector 1 a predat Primăriei Municipiului Bucureşti patru unităţi sanitare consolidate şi modernizate în care actul medical se desfăşoară în condiţii europene: Spitalul Clinic "Sfânta Maria", Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila", Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Filantropia" şi Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala "Prof. Dr. Dan Theodorescu", menţionează sursa citată.
Aceeaşi postare aminteşte că, în 2009, Primăria sectorului 1 a finalizat extinderea Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davila" prin construirea unui nou Centru de Hemodializă exclusiv cu fonduri de la bugetul local şi că aceasta a devenit una dintre cele mai importante unităţi medicale de profil din România.
Tot în 2009 s-au finalizat lucrările de consolidare şi modernizare ale Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.
"Investiţiile făcute de Primăria sectorului 1 au transformat această unitate medicală în cea mai modernă clinică de profil din România. Pentru siguranţa pacienţilor şi a actului medical, spitalul a fost consolidat, fiind adus la coeficientul corespunzător de asigurare seismică şi a fost dotat cu echipamente medicale şi instalaţii pentru utilităţi de ultimă generaţie", se arată în postarea de pe blogul edilului sectorului 1.
Conform acesteia, pacienţii spitalelor "Sfânta Maria" şi ai Spitalului Clinic de Obstretica-Ginecologie "Filantropia" sunt trataţi din 2009 în unităţi medicale moderne, consolidate şi reamenajate de administraţia locală.
În martie 2010 a fost inaugurată Clinica de Microchirugie Reconstructivă - Unitatea Arşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, investiţie realizată exclusiv cu bani de la bugetul local. Noua unitate este una dintre cele mai moderne secţii de profil din ţară, fiind dotată cu instalaţii de producere şi distribuţie fluide medicale, instalaţii de climatizare-ventilaţie şi securitate la incendii. De asemenea, a fost amenajată şi modernizată şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.
Primăria Sectorului 1 a finalizat anul acesta lucrările de construcţie la clădirea celei mai mari clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică din din sud-estul Europei din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Costurile pentru noua clinică s-au ridicat la 15,2 milioane de euro şi au fost suportate de la bugetul local.
Nu în ultimul rând, sursa citată semnalează că Primăria sectorului 1 este prima autoritate locală din România care a deschis un centru medical - Complexul Multifuncţional "Caraiman", care oferă servicii medicale gratuite pentru mii de persoane cu venituri reduse din sectorul 1: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin pentru adolescente şi femei, etc.
Sursa: AGERPRES