Joi, 3 octombrie 2013, a fost lansat programul "Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, judeţul Caraş-Severin", prin care locuitorii municipiului Caransebeş şi în jur de 200 de localităţi din apropiere vor beneficia de echipamante şi servicii medicale de specialitate.
Este vorba de şase servicii medicale - mamografie digitală, radiologie dentară, angiografie coronariană sau periferică, radiologie intervenţională, radiografie 3D, rezonanţă magnetică nucleară - şi de 13 echipamente de specialitate. Durata implementării proiectului este de 12 luni, valoarea totală a acestuia ridicându-se la peste 20 milioane lei, din care, contribuţia Primăriei Caransebeş se ridică la aproape 362.000 lei.
Potrivit primarului municipiului Caransebeş, Marcel Vela, prin punerea în practică a proiectului, numărul pacienţilor redirecţionaţi spre ale unităţi spitaliceşti, din cauza lipsei de dotare, va scădea cu 72%, în timp ce timpul necesar pentru diagnosticare şi tratament va scădea cu 85%. De asemenea, vor fi efectuate, în spital, lucrări de reabilitare şi modernizare pe o suprafaţă de 723 metri pătraţi, iar spaţiile existente vor fi reorganizate, respectiv, recompartimentate şi reaşezate, urmând să fie create spaţii pentru amplasarea noii aparaturi.
Proiectul care va aduce o îmbunătăţire a calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală din Caransebeş şi localităţile limitrofe, care se întind pe o suprafaţă de peste 8.500 kilometri pătraţi, este derulat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Axa Prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.
Sursa: AGERPRES