Reprezentanţii firmelor de asigurări au declarat că persoanele care au fost afectate de explozia de la Reşiţa din data de 1 octombrie 2013 şi care au poliţe de asigurare pe locuinţe vor fi despăgubite la valoarea reală a pagubelor.
Persoanele afectate de explozia de la Reşiţa, s-au întâlnit vineri, cu reprezentanţii firmelor de asigurări, la iniţiativa primarului municipiului, Mihai Stepanescu.
În acest fel, edilul Reşiţei a dorit ca oamenii să ştie dacă pot beneficia de ajutor din partea societăţilor de asigurări, iar dacă da, în ce măsură. Astfel, Vasile Cocoşilă, unul dintre directorii de societăţi de asigurări prezent la întâlnire, a precizat că cei care au avut încheiată o poliţă de asigurare, vor fi despăgubiţi la valoarea reală a pagubelor, după efectuarea unei expertize, iar cei care nu au avut o asemenea poliţă, vor beneficia de asigurarea celui care se face vinovat de producerea exploziei.
În cazul în care explozia s-a produs din cauza femeii care a decedat, locatarii care nu au avut asigurare vor beneficia de cea a victimei. Aceasta se ridică la valoarea de 5.000 euro, sumă ce va fi împărţită la respectivii locatari.
"Expertiza va fi finalizată pe data de 7 octombrie, iar studiul de fezabilitate, pe 15 octombrie. Noi am făcut procesul verbal de constatare a daunelor, iar ISU, raportul de eveniment. Din păcate, primăria nu poate rezolva decât situaţia de urgenţă", a afirmat primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu.
În aceste zile se va verifica valabilitatea poliţelor de asigurare, pentru fiecare apartament afectat.
Potrivit viceprimarului oraşului Reşiţa, Ioan Crina, banii pentru persoanele afectate de explozie pot veni fie de la firmele de asigurări, fie de la proprietari, sau printr-o Hotărâre de Guvern.
Deocamdată, însă, administraţia locală, cea judeţeană, dar şi societatea civilă, mai multe instituţii şi persoane fizice şi-au arătat disponibilitatea de a ajuta persoanele afectate de explozie.
La Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa, de exemplu, 30 dintre persoanele afectate de explozie au prânzul asigurat, momentan, până la data de 31 octombrie. Totodată, toţi cei care au fost afectaţi de explozie vor beneficia şi de asistenţă medicală gratuită, prin Serviciul de Primiri urgenţe, din acelaşi spital, a anunţat Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.
Sursa: AGERPRES