Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", s-a anunţat că au fost pregătiţi până în prezent un număr de 15.000 de farmacişti.
"Facultatea de Farmacie din cadrul UMF 'Carol Davila' împlineşte astăzi 90 de ani de la înfiinţare ca facultate independentă, bucurându-se în prezent de un număr de peste 15.000 de farmacişti pe care i-a format. Facultatea de Farmacie din Bucureşti reprezintă piesa care încheie arcul în tot ceea ce înseamnă asigurarea sănătăţii omului", a afirmat prof. dr. Dumitru Lupuleasa, decanului Facultăţii de Farmacie.
Potrivit acestuia, în această instituţie de învăţământ a fost înfiinţat primul laborator de microproducţie în care o serie întreagă de medicamente din străinătate au fost înlocuite, prin găsirea unor metode de sinteză.
Lupuleasa a mai spus că farmacistul este pregătit "complex" şi are nevoie de cunoştinţe fundamentale de chimie, de botanică şi de biologie umană, pentru că, în final, medicamentul se adresează omului şi farmacistul trebuie să aibă grijă de corecta administrare a tratamentului.
Decanul Facultăţii de Farmacie a arătat că farmacistul este un pilon important pentru pacient, pentru că doar el cunoaşte ce înseamnă "acţiune, interacţiune, toxicitate, efecte adverse, asocieri de mai multe medicamente".
Vorbind despre oportunităţile de practicare a meseriei pentru tinerii absolvenţi ai Facultăţii de Farmacie, Lupuleasa i-a asigurat pe aceştia că pot lucra atât în farmacii comunitare, cât şi în spitale, laboratoare de analize medicale, laboratoare de toxicologie, la Institutul de Medicină Legală sau în alte locuri unde există laboratoare de determinare a intoxicaţiilor, în industria farmaceutică, direct în producţie, în administraţie, în institute de cercetare sau în firme multinaţionale de profil care au reprezentanţă în România.
Sursa: AGERPRES