În timp ce bărbaţii însuraţi cât şi cei singuratici păreau să aibă probleme de acest gen într-un procent asemănător, diferenţă mare s-a observat între femeile măritate şi cele nemăritate, cele măritate, mai ales mamele cu copii mici, confruntându-se mult mai des cu tulburări sexuale.
La fel, bărbaţii care au consumat alcool în cantităţi mai crescute (decât cea recomandată..) sau au suferit de o boală cu transmitere sexuală în ultimii cinci ani au avut mai multe probleme în viaţa lor sexuală.
S-a observat o asociere importantă între frecvenţa acestor probleme şi calitatea primei experienţe sexuale, cei care au păstrat aminitiri nu chiar plăcute în legătură cu primul act sexual fiind predispuşi la un risc mai crescut de a avea în continuare experienţe proaste.
A mai ieşit la iveală o altă problemă, „de bază”, cea a comunicării între parteneri, femeile şi bărbaţii care au avut temeri sau reţineri să discute cu partenerii lor despre relaţia lor sexuală confruntându-se de două ori mai frecvent cu probleme sexuale.
Unele dintre concluziile studiului atrag atenţia asupra regretabilul fapt că deşi circa 54% dintre femei şi 34% dintre bărbaţi au probleme sexuale, doar 11% a bărbaţilor şi 21% a femeilor sunt dispuşi să ceară ajutorul unui specialist.
