Psihologul american Barry Komisaruk, în vârstă de 72 ani, cercetează de peste trei decenii beneficiile plăcerii sexuale asupra organismului femeilor. Potrivit ultimului său studiu, orgasmul stimulează zonele creierului astfel încât cercetătorul a încercat să găsească utilităţi terapeutice ale stimulării vaginale.
Studiile sale se axează pe descoperirea dacă plăcerea sexuală poate ajuta la tratarea pacientelor care suferă de anxietate, depresie sau diferite dependenţe, informează BBC.
Potrivit psihologului american, în timpul orgasmului se înregistrează o uriaşă creştere a activităţii cerebrale, cu un aport major de flux sangvin şi de oxigen spre creier. Pacientele au fost monitorizate în timpul orgasmului, sau climaxului, pentru a se observa ce zone ale creierului sunt activate.
Sexualitatea, elixir de tinerețe.
S-a remarcat o activare substanţială a sistemelor principale ale creierului, precum sistemul senzorial, sistemul motor etc, a explicat cercetătorul american.
Potrivit lui Komisaruk, efectele orgasmului asupra creierului uman ajută la depăşirea depresiei, anxietăţii şi a dependenţelor. În creier există o aşa-numită zonă a plăcerii, care este activată de consumul de ciocolată, nicotină, cocaină şi mai ales de orgasm. S-a dovedit că femeile care aveau mai multe orgasme aveau şi o sănătate cardiacă mai bună. Un studiu realizat asupra bărbaţilor a relevat că cei care aveau mai puţine orgasme nu eliberează substanţele toxice care se acumulează în prostată, din cauza lipsei ejaculării. Este un factor ce îi face să fie mai predispuşi cancerului.
5 mituri despre plăcerea sexuală.
Orgasmul poate ajuta şi la combaterea durerii. Stimularea vaginală poate funcţiona drept calmant pe termen scurt al durerii, notează psihologul. Este şi motivul pentru care, spune el, multe femei îl folosesc ca remediu pentru a reduce durerile din timpul ciclului menstrual sau febra musculară după practicarea unui sport. Stimularea vaginală este, în opinia sa, benefică şi pentru alinarea durerilor de spate.
Sursa: AGERPRES