Un grup format din 36 de copii şi tineri din întreaga ţară, cu insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal, integraţi în programele derulate de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", îşi petrec câteva zile de vacanţă, până în 28 iulie, în tabăra "Zâmbet de Copil" de pe Litoralul Mării Negre.
Pentru susţinerea acest proiect, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 40.000 de lei, diferenţa pentru acoperirea costurilor fiind asigurată de mai multe companii.
Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu, organizator al taberei, arată că acest proiect este "unic la nivel naţional, iar realizarea lui presupune o bună coordonare a tuturor celor implicaţi în buna desfăşurare", de la personalul medical, supraveghetori, la sponsorii inimoşi.
"Tinerii cu probleme grave de sănătate de care ne ocupăm de peste zece ani nu îşi pot lua vacanţă de la boală în mod real niciodată, însă cu sprijinul unor oameni sufletişti se pot bucura de un tratament special, ce combină grija şi dragostea. Într-un centru de tratament modern li se asigură dializa de care depinde viaţa lor", afirmă Emanuel Ungureanu.
Şedinţele de dializă de pe durata taberei sunt asigurate de centrele "Fresenius Nephrocare" din Mamaia, "International Health Care Systems" din Constanţa şi Centrul de Hemodializă "Fresenius" al Spitalului Judeţean Constanţa.
Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca este o organizaţie nonguvernamentală înfiinţată cu scopul de a oferi un sprijin real şi consecvent copiilor şi tinerilor care suferă de insuficienţă renală cronică. Asociaţia sprijină 52 de copii şi tineri prin procurarea de medicamente, hrană, îmbrăcăminte, aparatură, mijloace de promovare, prin implementarea unor programe de integrare profesională şi organizarea de tabere de recreere şi cu scop educativ.
Sursa: AGERPRES