"S-au întâmpinat greutăţi atât din punctul de vedere al dotării tehnice şi logistice a furnizorilor care vor da, vor prescrie sau vor utiliza această reţetă pentru că au fost nevoiţi să-şi achiziţioneze softurile necesare, imprimante, unii chiar şi calculatoare care au fost mai obosite şi nu le-au permis să acceseze sistemul informatic la viteza care trebuie. (...) Sunt încă probleme, pentru că softurile sunt diferite. Au fost câţiva furnizori agreaţi de CNAS, dar există diferenţe de exploatare a softurilor, iar oamenii nu sunt instruiţi cum trebuie de furnizorii de softuri şi ajung reţete electronice pe la farmacii respinse de sistem. (...) În rural există o problemă cu internetul", a spus directorul CJAS.
Camelia Ilişuan spune că numărul de reţete eliberate lunar nu a scăzut în urma introducerii sistemului electronic, dar au fost depistate deja nereguli în activitatea unor farmacii, însă cazurile sunt în curs de cercetare.
"Am prins şi noi, aici, oareşce fire. Nu vă dau eu detalii acum, pentru că toată treaba se află deocamdată în cercetare, în anchetă, dar va veni timpul când o să vă spun. Românii sunt extrem de inventivi, să ştiţi. Este vorba despre farmacişti; medicii să ştiţi că nu sunt genul inventivi, mai mult farmaciştii sunt", a declarat Ilişuan.
În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt eliberate, lunar, în jur de 60.000 de reţete medicale, numărul acestora şi lipsa de personal cu care se confruntă CJAS făcând ca ele să fie verificate prin sondaj.
Sursa: Agerpres