Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare, transmis marţi AGERPRES, autorităţile locale încearcă să găsească soluţii pentru ca o ambulanţă SMURD dotată cu echipament de ultimă generaţie de intubare şi resuscitare să poată fi folosită pentru intervenţii.
"Pentru a putea lucra pe o ambulanţă de tip C (cea mai avansată din punct de vedere al dotărilor) este nevoie de cel puţin trei medici specializaţi în urgenţe şi care să aibă şi rezidenţiatul finalizat. Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare are în prezent doar doi medici calificaţi să lucreze pe o asemenea ambulanţă, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare încercând însă să atragă la Satu Mare cel puţin un medic din alte judeţe, căruia să i se asigure cu sprijinul Primăriei Satu Mare o locuinţă de serviciu", precizează sursa citată.
Până la angajarea unui specialist, ambulanţa va fi transferată Spitalului Negreşti-Oaş, astfel că ar putea să fie folosită cât de curând.
'Este inadmisibil ca o ambulanţă performantă să stea în garaj, pentru că vorbim de salvarea de vieţi omeneşti. Vom oferi toate condiţiile medicilor specialişti care vor veni în judeţul Satu Mare. Încercăm să asigurăm cele mai bune condiţii în unităţile spitaliceşti din judeţ, cele mai bune echipamente medicale şi cele mai performante ambulanţe, dar contează foarte mult şi factorul uman, calitatea medicilor pe care îi avem în judeţ', a precizat preşedintele CJ, Adrian ªtef.
Sursa: Agerpres